Kitaba ulaşabileceğiniz üniversite ve araştırma kuruluşlarının listesini görmek için buraya tıklatarabilirsiniz.
Post Type Archives: FAQs
Kitabı ücretsiz olarak edinebilir miyiz?
Yayınevi (KDY) yazar olarak bana kitap vermiyor. Ancak belli bir oranda indirimli olarak kendi kitabımı satın alabiliyorum. Kitabın mevcut satış fiyatı ve maliyeti düşünüldüğünde çoğu kişi için ulaşılabilir olmayacağını öngörebiliyorum. Kitaptan yararlanmak isteyenler için iki yol haritası oluşturdum. Öncelikle ilk birkaç ay ve sonrasında azalan periyotlarla elde ettiğim telif geliri ile bu sitenin bilinirliğini artırmak …
Kitabın fiyatı yüksek mi?
Üzgünüm ama bu konuya çoğu kişinin vereceği cevap evet olacaktır. Kitabın A4 ebadında 850 sayfa olması fiyatının görece yüksek olmasına sebep oldu. Esasında ebat ve sayfa sayısı olarak benzer içerikteki eserler ile karşılaştırıldığında fiyatın okadar da yüksek olmadığı görülebilir. Kitabın yazım sürecinde görüştüğüm birçok yayın evi ticari bakış açısıyla kitabı 3’e bölmemi tavsiye etmişti. Bu …
Sizi bu kitabı yazmaya iten nedenler nelerdir?
Çünkü yazmak ve not tutmak benim için iyi bir öğrenme yöntemi. Okul sıralarındayken öğretmenimiz hadi defterleri çıkartın dediğinde hep bir ağızdan yine mi yazı yazacağız diye çemkirdiğimizi hatırladım. Kendiniz için anlayacağınız şekilde not tutmanın değeri paha biçilemez. Çalışma hayatımda bunun çok faydasını gördüm. Bilişim ile uğraşanlar teknolojilerin ne kadar hızlı geliştiğini ve alt dallara ayrıldığını …
Continue reading “Sizi bu kitabı yazmaya iten nedenler nelerdir?”
Kitapta yanlış ya da geçerliliğini yitirmiş bilgi bulunabilir mi?
Geçerliliğini yitirmiş bilgiler her zaman olacaktır. Kitabın bilgi hacmi düşünüldüğünde; gözümden kaçan, yanlış yorumladığım ya da hatalı bilgiler olabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda iletişime geçerseniz minnettar olurum ve gerekli güncellemeyi yapabilirim. Bu anlamda kitabın yaşayan bir kitap olmasını temenni ediyorum.
Okuyucuların yasal sorumlulukları nelerdir?
Bu kitapta Raspberry Pi, çesitli çevre birimleri ile düsük voltaj elektronik bilesenlerin bir arada kullanildigi uygulamalar yer almaktadir. Uygulamalarin tamami Raspberry Pi’in üzerinde kosan Linux çekirdegi ve açik kaynak kod özgür yazilimlar kullanilarak gerçeklestirilmistir. Uygulamalar gerçeklestirilirken ortaya çikabilecek elektriksel sorunlar veya kullanici hatalari nedeniyle cihazlar zarar görebilir veya veri kaybi yasanabilir. Ayrica, kitapta anlatilan konularin …
Continue reading “Okuyucuların yasal sorumlulukları nelerdir?”
Kitaptan alıntı yapabilir miyim?
Konular güncelleniyor mu?
Evet güncelleniyor. Okuyucuların bunun takip edebilmesi için kitabın üzerine ikinci basımından itibaren bir revizyon numarası yer alıyor olacak. Yeni revizyonlar gerçekleştikçe bu numara ilerletiliyor ve revizyon tarihçesine yapılan değişiklikler eklenecek. Sanırım bu özellik doğrudan yayıncılığın en büyük avantajlarından biri. Basılı kopyaların aksine baskının tükenmesini beklemeden en güncel ve doğru bilgiyi kolayca sunabilme imkanı yaratıyor. Kitabın …
Kitapta anlatılan konuların içeriği nasıl belirlendi?
Raspberry Pi ve onun elektronik uygulamaları ile özel ve profesyonel hayatımda ilgilenen birisi olarak, konular ilk başlarda gerçekleştirdiğim projeler için oluşturduğum dökümantasyonlardan ve notlardan filizlendi. Belli bir hacme ulaştıktan sonra da konu bütünlüğü sağlamak üzere genişletildi ve bütünlük açısından tutarlı hale getirildi. Kitabın içindekiler kısmı incelediyseniz oldukça kalabalık bir konu listesine sahip olduğunu görebilirsiniz (en …
Continue reading “Kitapta anlatılan konuların içeriği nasıl belirlendi?”